google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w 5 Teyzenin yemek tarifi: Fırında ondalık sayı | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

5 Teyzenin yemek tarifi: Fırında ondalık sayı

Çarşamba, Ocak 17, 2007
0 elemanlı yorum kümesi


Sayılar, bildiğiniz gibi diğer küçük sayıları yiyerek büyürler, büyürler, kocaman olurlar. Bunu bilen tipik bir ev hanımı olan 5 teyze, kocası-oğlu-kızı-yeğeni-dayısı-anası-babası-köpeği-kedisi-hatta kuşu eve gelmeden önce yemek hazırlamalıdır. Bir yandan televizyondaki aptal dizileri izleyip, hayatını pespembeye boyarken (ya da bunun böyle olacağını sanırken), diğer yandan da bu yemeği hazırlamanın peşindedir.

Malzemeler:

Evdeki en büyük tepsinin alabileceği kadar ondalık sayıKarakök süzgeciEşittir fırını1 bardaktan biraz fazla musluk ve içme suyu karışımı suKullanımı kolay, kafaları karıştırmayan bir mikserGeniş bir tepsi ve 1 litre yağ.

Yapılışı:

1) Bakkaldan ya da iyi bir komşudan bir miktar 0,09 sayısı alınır. Artık bu kadar iyi komşular kalmadığından, ona çok teşekkür etmeli, bir gün eve beklenmelidir.

2) Ondalık sayılar, önce suda biraz bekletilir. Sonra karakök süzgecinden geçirilir. Elde ettiğimiz 0,3 sayısı yağlı bir tepsiye dökmeden-saçmadan-dağıtmadan-parçalamadan-yemeden konulur.

3) Hazırlanan tepsiyi de hemen yanı başımızda duran eşittir marka fırına atılır. Biraz beklenir.

4) Bu sırada televizyonda eski bir dizi başlar. 100. bölümünün 100. tekrarı bir daha izlenir. Sonra gidip fırındaki yemek alınır. Kokusu çıkmasın diye kapılar, pencereler kapatılır. Tadına filan bakılır. Ellerime sağlık, aferin bana denir.
(Afiyet olsun, tabi ki.)












Annemin Yemek Defteri


Selanik Münih, Brüksel, İstanbul

Esin Eden

OĞLAK YAYINLARI

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz