google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Haber: Matematik Bakanlığı kuruluyor | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Haber: Matematik Bakanlığı kuruluyor

Cumartesi, Ocak 27, 2007
0 elemanlı yorum kümesi


Ankara- Karneler dağıtıldıktan sonra acil olarak toplanan bakanlar kurulu-tbmm, yeni bir karar aldıklarını duyurdular. Velilerin-öğrencilerin-öğretmenlerin zil takıp oynaması beklenen karara göre, yıl sonuna kadar Matematik Bakanlığı’ nın kurulması için çalışmaların başlatılması bekleniyor.

Hükümet böyle bir karar almasını herhangi bir sebebe bağlamadıklarını açıkladı. Yine de edinilen bilgilere göre, ülkemizin, matematikte neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermek istedikleri anlaşıldı. Yine dumanı üstündeki bilgilere göre, bu bakanlığın hangi çalışmaları yapacağını sadece biz biliyoruz.

Onlarda sıralansın şöyle aşağıya doğru:

1) Ülkedeki bütün evlere ulaşılarak matematik kitaplarının sayısı saptanacak. Ortalamanın altındaki evlere hemen kitap gönderecek. Yardımların ulaşması konusunda özellikle Kızılay’ dan bir medet umulacak.

2) Ülkedeki bütün kahvehaneler matematik kitapları ile dolacak, içerisi sayılarla süslenecek. İnsanlar, o sigaralı ortamda maç izleyip, herkesin gördüğü golü bir de parmağıyla yanındakine göstermeyecek. Bunun yerine çözemedikleri sorular üzerinde düşünecek.

3) Televizyondaki pespempe dizilerde insanların matematiğe olan aşkları anlatılacak. Özellikle Meral Okay’ dan yardım istenecek.

4) Toplu taşıma araçlarında yazılan kurallar silenecek, yerini matematikle ilgili formüller alacak.

5) Bakanlık bünyesinde çalışacak elemanlar eş-dost-akraba olsalar bile her ay onlardan belli miktarda sorular çözmesi istenecek. Çözemeyenlerin maaşları kesilecek ya da eksik ödenecek.

6) Suç işleyen insanlara ceza olarak matematik çalışması istenecek. (Para cezası almayı unutmadan yapılacak, tabi ki.)

aylak abaküs haber ajansı haberleri sundu.iyi günler efenim, her nerede matematik seviliyor,sayılar sayılıyorsa.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz