google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Yemek tarifi: Aşure | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Yemek tarifi: Aşure

Perşembe, Şubat 01, 2007
0 elemanlı yorum kümesi


Aşurenin pek tarifi olmaz aslında, ama yine de biz bir bilene, istemeden de olsa, sorduk.

Malzemeler

Kesirli sayılar, Ondalık sayılar, Üslü sayılar, Kazanlar ve kazanların yakın komşusu tabaklar

Yapılışı

1) Ondalık sayılardan oluşan küme kazana atılıp, pişmesi beklenirken, diğer yandan üslü sayılar kümesi ayıklanmaya başlanır.

2) Ayıklanması uzun sürebileceği için, o sırada çalan kapıya, telefona bakılır. İyice uzar bu iş. Kapıdaki kapı komşu bizi karşılar, sanki kapıyı biz çalmışız gibi. Elindeki aşure boşaltılır. Hoş-beş edilir. Ocakta yemeğim var, denir. Komşunun evde aşure yapıldığını tahmin etmesi beklenir bir de. Sonra komşu, gelir ve evet, bizim aşureyi görür.

3) Buradan sonrası komşumuza aittir. Bütün sayıları birbirine karıştırır hemen. Bu iş bu kadardır ya da biz bu kadarını anlarız çünkü, nasıl yaptığını pek belli etmez. Biz bütün kümelerin bittiğini ve kazanın içinde kaynamaya başladıklarını biliriz. Sonra komşumuzla kaynatmaya başlarız. İşte kaynanalarımızdan filan bahsederiz. Aşureler afiyet olur, sonra.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz