google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Hız Problem' li Temel Reis Çizgi Filmi | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Hız Problem' li Temel Reis Çizgi Filmi

Perşembe, Mart 29, 2007
1 elemanlı yorum kümesi



Temel Reis, bu bölümde, yine Safinaz için deli oluyor, aşkı için savaş veriyor, başına olmadık işler geliyor ve yok yere ıspanak yemek zorunda kalıyor. Safinaz ile beraber pikniğe gitmeye karar veren Temel Reis, Safinaz ‘ı ikna etmek için her türlü yolu dener. Kabul etmeyeceğini anlayınca ıspanak zoruyla Safinaz ‘ı alıkoyar ve yola çıkarlar. Bir süre sonra, peşlerine Kabasakal’ ın takıldığını fark eden Temel daha fazla gaza basmaya çalışır. Aklından hemen bir sürü hesap yapmaya başlar.

1) Ben, buradan piknik alanına kadar 3 saatte gideceğimi biliyorum. Peki, biraz azaltsam, Kabasakal nasıl olsa beni yakalamaz biliyorum, senaryo böyle, yani mesela 15 km kadar yavaş gitsem, aynı yolu 4 saatte alırım. O zaman, aradaki mesafe kaç km’ dir?

3v = 4 (v-15) ‘den 60 km olduğunu hesaplar. Ama, Kabasakal ‘ın hızını bilmediği için, aklına başka problem gelmez. Ve trafik kurallarına uymaya çalışarak şehir içi hız sınırı olan 50 km ‘yi geçmez. Ve Kabasakal onlara hemen yetişir. Kabasakal gittikçe hızını artırır ve kendisini Bağdat caddesinde zanneder. Bunun üzerine polis, Kabasakalın peşine düşer. Kabasakal mecbur arabayı kenara çeker. Temel de, ıspanağı olmadan bir iş başarmanın mutluluğunu yaşar. Piknikte, çiçek toplarlar, mangal yaparlar, arabanın radyosunun sesini sonuna kadar açıp şarkı söylerler, ip atlarlar, bir de top oynarlar, yani kısaca çok eğlenirler. (resim)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

1 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz