google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Eski Türk Filmleri (1) Süzen Film İftiharla Sunar | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Eski Türk Filmleri (1) Süzen Film İftiharla Sunar

Cumartesi, Nisan 21, 2007
1 elemanlı yorum kümesi


Adı: X' cik yavrum benim.

Acemi Yönetmen: aylak veya abaküs

Süper Senaryo : fea

Tür: ağlamaklı dram, kalabalık aile ve/veya büyük macera

Puan: 9,9 veya 9,8 veya daha fazla

Oyuncular: fonksiyon, a-b-c , sonra x-y, integral, çocuk oyuncu z ve baba oyuncu 17 ve e,



Konu:

Daha evvel a,b,c ve z'yi kaçırıp onlara dilencilik yaptıran fonksiyon yolda gördüğü ve ne de olsa sahipsizdir dediği x ve y'yi de kaçırdı. x ve y içinde bulundukları durumu pek yadırgamıyorlardı, her gün tıpkı fonksiyonun istediği gibi bir köşe başında üstlerini başlarını yırtıp dileniyorlardı. Hatta bazen x sakat numarası yapıyor, y' yi de körmüş gibi davranmaya zorluyorlardı. Acımasız fonksiyon her gün 'daha fazla para, daha fazla para' diyordu. Gözünü integralin şanına ve şöhretine dikmişti, zamanında onun yanından limuzinle geçip gitmesi ona epey dokunmuştu. Çocukluğuna inmek gerekiyordu ama takdir edersiniz ki matematik dünyasındakilerin sorunlarıyla ilgilenecek kadar yürekli bir psikolog yoktu.

Fonksiyon matematiksel ifadelerin güvenini kaybetmeyi takmıyor, para kazanmayı tercih ediyordu. Bunu gören x artık dilencilik değil de ona daha fazla para kazandıracak hırsızlığı yapmaya karar verdi.

Bu arada fonksiyon da boş durmuyor, ona daha fazla para kazandıracak bir plan kurguluyordu. Gözüne bir anda daha bebek olan z ilişti, onun bileğini bağlayacak, böylece kolu kesilecek ve diğer sayılar acıyıp para vereceklerdi ona refakat eden a'ya...

z'nin acıdan ciyak ciyak bağırmasına dayanamayan x, onu ve y'yi alıp kaçmaya karar verdi. y de bu kararında onu sonuna kadar destekliyordu. Gizlice z'nin kolundaki ipi kesip kaçtılar.

x ailesinin geçimini sağlamak için arabaların kapılarını açmaya, üçgenlerin açılarını çalıp satmaya, sayı doğrusundan geçen sayıların cüzdanlarını çalmaya çalışıyordu. Ne zaman ki bir gün 17 ona doğru yolu gösterene dek. Onun da arabasının kapısını açmaya çalışmıştı, tam da o sırada gelen 17 x'e bu yaptığının yanlış olduğunu, belki de artık sayı doğrusundan emekli olmuş bir sayının emeklilik ikramiyesini çaldığını hatırlattı. x akıllıydı, 17'nin dedikleri ona çok mantıklı geldi, o günden sonra hırsızlık yapmaya tövbe etti.

Bunları kaldıkları yere gidip y'ye de anlatmaya karar verdi. y de ona günlerdir z'nin içmesi için sütçüden çaldıkları sütleri hatırlatınca x bir hesap yapmaya karar verdi, artık çalışarak para kazanıp bütün bu sütlerin parasını verecekti. Doğru süt satarak geçimini sağlayan e sayısının yanına gitti. Bütün olanları anlatınca e ona yardım etmeye karar verdi. x'e artık yaşlandığını onun için çalışarak hem ona olan borcunu ödemesini hem de bu yolla y ve z'ye bakmasını önerdi. x bu teklife hemen atladı.

Şimdi bir hesap yapmaları gerekiyordu. e sayısı bir litre sütü 1 lira 25 kuruşa satıyordu ve x'in z'yi de alıp kaçması tam 24 günü bulmuştu. Her gün 1 litre sütünü çaldığı e sayısına tamı tamına 30 lira borcu birikmişti. e sayısı ona sattığı her litre süt için 50 kuruş önerdi. Bu durumda acaba x'in borcunu kapatmak için ne kadar süt satması gerekiyordu?

Gidip bütün bunları hesaplamak için e sayısından izin istedi. Kaldıkları yere gittiğinde y onu kapıda karşıladı, y'nin hayalinde ise pembe panjurlu bir ev vardı. x'in ona anlattıklarını duyunca bu konuyu hiç açmamaya karar verdi. x hesaplarını yaptı, 60 litre süt satması gerekiyordu, bir günde 5 litre süt satarsa 12 günde borcunu kapatabilecekti. e sayısı ona her gün sütün iki litresini vereceğini söylemişti. Bir litre sütü günlük kullanırlarsa diğer harcamaları için de bir litre sütü satıp buradan da 1 lira 25 kuruş kazanacaklardı. Bu parayla da zar zor karınlarını doyurabileceklerdi.Bunları duyan z, 12 gün sonra borcun kapanacağına sevindiğini söyledi ve ağzından pembe panjurlu ev hayalini kaçırıverdi. x bir de ev almak için kaç litre süt satması gerektiğini düşündü, bütün hesapları bırakıp türeve kaçtı.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

1 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz