google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Bunalıma giren denklemlere öneriler | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Bunalıma giren denklemlere öneriler

Perşembe, Mayıs 24, 2007
0 elemanlı yorum kümesi


Artık canınız hiçbir şey yapmak istemiyor mu? En basit işlemlerde bile çözüm için bir girişimde bulunmayıp oturup ağlıyor musunuz? İşte bu durumdan kurtulmanız için bazı öneriler:

-Öncelikle bilinmeyenlerinizi olduğu gibi kabul edin. x, y hatta z de sizin birer parçanız. Onların yerine sayı olsa her şey çok mu farklı olacaktı sanki! Elbette hayır. Öyleyse onları birer parçanız kabul etmek içinizi biraz olsun rahatlatacaktır.

-Eşitliğin karşı tarafına gitmeye direnen bilinen ya da bilinmeyenlerle tartışmayın, ispiyonculuk bu durumlarda sinirlerinizin daha az yıpranmasını sağlayacaktır. Onları Matematik Bakanlığı'na havale edin, en kısa zamanda, mesela önümüzdeki yüzyıl içinde, Anamatematik Mahkemesi de meseleye karışıp bu soruna bir çözüm bulacaktır.

-Çarpım tablosu ya da sayı doğrusuyla fazla sohbet etmeyin, onun yerine işi daha zor olan integral, seriler ya da dizilerle konuşun. Beterin beteri olduğunu görün ve halinize şükredin.

-Melankolik müziklerden uzak durun, şek it ap şekerim falan dinleyin.

-Olabildiğince diğer denklemlerle birlikte vakit geçirmeye çalışın, yalnız kalmamaya bakın. Arada sırada "eşittir"e sarılın.

Unutmayın ki her şeye rağmen matematik güzeldir ve bu yaşadığınız durum geçicidir, hatta havalardandır havalardan. Mutluluk ve umut dolu matemetikli işlemler dileriz.

(fea)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz