google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Büyük Derbi: Tek Sayılar-Çift Sayılar (2.Devre) | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Büyük Derbi: Tek Sayılar-Çift Sayılar (2.Devre)

Çarşamba, Mayıs 02, 2007
0 elemanlı yorum kümesi


Büyük derbinin ikinci yarısında tekrar sizlerle beraberiz. Hatırlatalım ilk yarıda tek sayılar 19'un golüyle 1-0 öne geçmiş, çok geçmeden Çift sayılar da 20'nin golüyle beraberliği yakalamıştı. Evet sayın Pi, sizce ikinci yarıda bizleri neler bekliyor?

-Ligin durumu malum, ev sahibi ekibin şampiyonluk için bu üç puana çok ihtiyacı var, fakat çift sayılar da kolay kolay mücadeleden vazgeçecek gibi gözükmüyor. Hep beraber izleyip göreceğiz.

Evet, 0'ın düdüğüyle heyecan dolu derbinin ikinci yarısı başlıyor. Çift sayılar başladı. 8'den 10'a kısa bir pas, 10 topun gelişine bir vuruş denemesi yapıyor, fakat tecrübeli kaleci 1 için kolay bir top. 1 kaleci vuruşunu kullandı. 5'ten 7'ye, 7'den 13'e uzun bir pas araya giren 12 oldu. 12 topu boş alana taşıyor, çift sayılar sol kanadın ortalarından bir atak denemesinde, 12 boşta kalan 20'yi gördü, çift sayılar tehlikeli geliyor. 20 kale önündeki 22'ye doğru yükseltti topu, 22 dengesini mi kaybetti diye bakıyoruz, hayır, penaltı, 17 22'ye müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi! Hakem pozisyona çok yakındı, tek sayılar itiraz ediyorlar, fakat hakemin kararı değişmeyecek. Takım kaptanı 19 hakeme yoğun itirazlarını sürdürüyor, 19'un sarı kartı var ve hakemden 19'a ikinci sarı kart! Tek sayılar 10 kişi kalıyorlar sahada. Maçın seyrini etkileyecek kritik anlar, ne dersiniz sayın Pi?

-Doğrusu 0'a yakışmayacak çok amatörce iki karar, yazık.

Tek sayıların teknik direktör'ü e sayısı, sahaya indi neredeyse, hakeme bir şeyler söylüyor. Yan hakem e'yi sakinleştirmek için oraya koştu. Bu arada bakıyoruz, çift sayılardan 20 kullanacak sanırım penaltıyı, hayır, 22 geldi. Çok gergin anlar, tribünlerden uğultular yükseliyor. Hakem düdüğünü çaldı, 22'den sert bir vuruş! Top dışarda! Evet sayın dinleyiciler, çift sayılar penaltı atışından faydalanamıyor, 22'yi teselli etmeye geldi arkadaşları, 22 çok üzgün.

Maç orta alandan tekrar başladı, tribünlerden yine tezahüratlar yükseliyor. Tek sayılar hızlı başladı. 5 sağ kanatta boşta kalan 13'ü gördü, 13'ten 15'e kısa bir pas, 15'in karşısında 16 var, 15 16'dan sıyrıldı, çift sayıların ceza sahasına doğru yükseldi top 8, topu dışarı gönderiyor, korner. Vuruşu kullanmak üzere 13 geldi, 13 bir hayli koştu bu akşam. 13'ten güzel bir orta, 17'den kafa vuruşu ve goooool! Atamayana atarlar kuralı derbide tekrar gösterdi kendini. Penaltıyı kaçıran çift sayılar 2-1 yenik durumda. 17 7'sini eğip 9 yaptı! 17 bu golü kırmızı kart gören 19'a armağan ediyor sanırım.

Çift sayılar başlattı tekrar oyunu. 10'dan 12'ye, 12 gelişine vurdu. Top orta alanda, 16 karşına 17'yi aldı, 16 17'den sıyrılırken 17'den topa değil, 16'ya müdahale. Hakem serbest vuruşu işaret etti. Tek sayılar dört kişilik bir baraj kurdular. Serbest vuruşu kullanmak üzere 10 geldi. Tribünlerden uğultu yükseliyor, 10 vuruşunu yaptı, top baraja çarptı. 10 topu tekrar kazanma çabasında, başarıyor da, tek sayıların ceza alanına bir orta, 22'den kafa vuruşu ve top dışarda.

1 kaleci vuruşunu kullandı, 7'den ileriye doğru bir vuruş, çift sayılar pres yapıyor, pres sonuç verdi, topu kapan 16 oldu. 18 gerilerden koştu, yardıma geldi. Karşısında 9 var, 9'u geçen 18'den şu denemesi, top dışarda.

Evet sayın dinleyiciler, 90 dakika tamamlandı, yan hakem 4 dakika uzatma işaret ediyor. Uzatmaların ilk dakikasının içindeyiz. 13 topu göğsüyle yumuşattı, etrafına baktı, atağın yönü sağ kanat. 15'in karşısında 8 var, 8 topu kaptı. Hiç bekletmeden tek sayıların ceza alanına yolladı topu. Orada topu karşılayan 20 oluyor, 20'den bir şut, top az farkla dışarda.

Sanırım bu maçın son atağı, çift sayıların da son şansıydı. Hakem kronometresini kontrol ediyor ve büyük derbiyi bitiriyor. Taraftarlar sevinç içerisindeler, adeta bir şölen havası var Doğal Sayılar Stadyumu'nda. Tek sayılar zoru başarıyor, 10 kişi kalmalarına rağmen çift sayıları yenmeyi başarıyorlar. Neler söyleceksiniz sayın Pi?
-Evet, istediğiniz oldu sanırım, tek sayılar kazandı.
Neler diyorsunuz böyle efendim?

-Espri yapıyorum, he he he. Neyse, sanırım maçın kader anı çift sayıların penaltı vuruşunu kaçırdığı an oldu. Moralleri bozuldu ki böyle stresli maçlarda psikoloji çok önemlidir. Tek sayılar emin adımlarla şampiyonluğa doğru ilerliyorlar. Ne diyelim hayırlı olsun.

Yani sayın Pi, yollarına devam edecekler ha?
-Matematiksel açıdan tamamen öyle olacak gibi gözüküyor.

Evet büyük derbiyi tek sayılar 2-1 kazanıyorlar ve burada bize ayrılan sürenin sonuna geliyoruz. Ben spikeriniz fea, yine bir maçta, yine böyle heyecan dolu bir maçta tekrar beraber olma dileğiyle iyi akşamlar diliyorum sayın dinleyiciler, taraftar kalın, futbolla kalın.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz