google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Depresif (Çökkün) Kişilik Bozukluğu | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Depresif (Çökkün) Kişilik Bozukluğu

Çarşamba, Mayıs 23, 2007
4 elemanlı yorum kümesi


Bu kişilik bozukluğu görülen sayılar zıp zıplamayı unutmuş, şarkı söylemeyi bırakmış, kuşları taklit etmeyi boş vermişlerdir. Kendileri matematik gibi büyük bir eğlenceyi, boş bir uğraşı olarak görebilirler. Dört işlemlerde isteksizlik, sayı doğrusunda bulunmaktan sıkılma ve özellikle kişisel blog yazmaya rastlanabilir. Benzer durumlar geometri sakinleri için de geçerlidir. Biz, kliniğimize başvuran iki tane hastamızı kulağımızı açarak dinledik, bunları çok gerekliymiş gibi kaydettik.


X sayısı: "Denklem içerisinde çalışmaktan bıktım usandım. Eşitliğin hep bir tarafında durmak zorundasın. Bu yüzden sürekli yer değiştiriyorsun. Aman ne eğlence! Hem sonra sürekli dört işlem içerisindesin. Yanındaki sayılar eğlenirken, ben kös kös onları izliyorum. Bir türlü onlara da ısınamadım zaten. Tabi, haklısın onlar benden daha önemlidir kesin. Matematiğin bütün alanlarında onlar var çünkü. Ya ben? Öylesine bir terimden başka neyim? "

Kare: "Bütün açılarımın ve kenarlarımın aynı olmasını hiç sevmiyorum. Beni basit bir halde gösteriyor. Belli kalıplar içinde olmama neden oluyor. Kendi tarzım böylesine bayağı olmamalı. Dikdörtgen gibi ya da diğerleri gibi olabilirdim. Hem geometri içerisinde çalışmaktan da bıktım usandım. "

(abaküs)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

4 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Adsız dedi ki...

blogumdaki google matematik yazısına yaptığınız yoruma teşekkürler.
Sitenizdeki yazılarda çok ilginç. Özellikle abaküs sanıyorum bilgisayarların atası olarak güzel seçilmiş. www.evhobi.blogspot.com

Emir Bey dedi ki...

siz bir çıkın gezin hava alın bence yanınıza kliniğe başvuranları da alıp =)

Adsız dedi ki...

anonim, ben de teşekkür ediyorum, efendim :)

emir bey, tamam bizde zaten bunu tavsiye etmiştik, ama yazıda belirtmeyi unutmuşum :P

Adsız dedi ki...

matematik ile ilgili geçen yıl "matematiğin aydınlık dünyası-Sinan sertöz" kitabını okumuştum. Tubitak yayınlarından. benim hoşuma gitmişti, önerebilirim.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz