google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Duyuru: AGSA'ya Başvurular | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Duyuru: AGSA'ya Başvurular

Cuma, Temmuz 06, 2007
0 elemanlı yorum kümesi


Aylak Abaküs Güzel Sanatlar Akademisi'ne başvuracak sayıların şunları bilmesinin yerinde olacağına karar verdik. Şunlar:

-Yağmurlu havalarda kalemini kağıdını alıp şiir yazan sayılar Fibonacci dizisine sayı olarak gönderilecek, bunlar şiir gibi diziler oluşturup matematik delilerini mest edecek.

-Çoğunlukla yalnız kalmayı tercih edip öyküler, masallar yazan sayılar özel olarak yetiştirilip bazı özel sayıların oluşturulmasında kullanılacak. 1, 3 ve 4 bunun en güzel örneğidir. Bunları biraraya getirip pi sayısını oluşturan kim sanıyordunuz? Neden sizden de bir pi, e sayısı çıkmasın? Bu sayıların her birinin kendi sayı öykülerini yazmaları gerekecek tabii, biri öykünüzü beğenir de film bile yapabilir. Örnek vermek gerekirse:

-Ders çalışırken ya da boş kağıt ve kalem önünde boş boş aylaklık ederken, dayanamayıp kağıdın, kitabın çeşitli yerlerine şarkı sözü yazan, yürürken şarkılar mırıldanan hatta kendi sözcüklerini bir kenara bırakıp şarkı sözleriyle konuşan müzik tutkunları 2/4'lük, 4/4'lük, 1/8'lik nota falan olacaklar. Tabii ki bu sayıların diyez, bemol gibi değiştirici işaretleri, es işaretlerini, sol anahtarlarını vb kendilerine çekebilecek kadar çekici olmaları göz önünde bulundurulacaktır, ancak değillerse de elektromanyetizmanın nimetlerinden faydalanılacaktır, üzülmesinlerdir.

-Çizim yapan sayılar ise geometri için özel olarak yetiştirilecektir. Kimileri üçgen, dörtgen çiziminde, kimileri yamuk, paralelkenar çiziminde görev alacaklardır. Fakat bazı sayılar eserlerine aşık olup yanlarından ayrılmak istemeyecekler biliyoruz (ne de olsa sanatçı ruhu var canım) onlarında kalpleri kırılmayacak, şekillerinin yanına uzunluk değeri olarak atanacaklardır.

-Mizahi yönü güçlü olan sayılara gelince -ki bunlar deftere kağıda karikatür çizerek kendilerini belli ederler- onlar da Aylak Abaküs'e yazı yazma şansını elde edeceklerdir. Yalnız bu sayıların 'Aylak Abaküs'te gönüllülük esastır.' ilkesini özümsemeleri gerekmektedir.

-Hiçbir yetenek geliştirememiş, doğuştan bu niteliklere sahip olamamış sayılara gelince, eğer akademimize başvurup kendilerini belli ederlerse çarpım tablosunda bir yetenek geliştirinceye kadar ezberlenmeye mahkum edileceklerdir. Başvuruların ona göre yapılması gerekmektedir. Evet bu bir tehdittir.

Duyurulur.

(fea)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz