google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Haftalık Başarı Öyküleri: Bir Şirket Kuruluşu | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Haftalık Başarı Öyküleri: Bir Şirket Kuruluşu

Cuma, Ağustos 24, 2007
0 elemanlı yorum kümesi



Birazdan okuyacaklarınız, bir aile şirketi olan A kümesinin nasıl bir evrensel küme haline geldiğini anlatmaktadır. Bütün kümeler için ibret vericidir, evet bildiniz.



İş hayatına babasının yanında bir elemanlı küme olarak başladı. İşe başladığında 41 yaşından gün almıştı. Bunca zaman, etrafta aylaklık etmişti, yani boş küme olarak çalışmıştı. Ailesinin iş yeri vardı ama, babası boş küme olarak kabul edemeyeceğini söylemişti. Bunun üzerine birkaç sene hayata küsmüş, bütün elemanlardan uzak durmuştu. Ama bütün bunlar geride kalmıştı ve artık bir iş sahibiydi.

Babasından elemanları birbirinden ayırt edebilmesini öğrenmişti. Birkaç eleman bir araya geldiğinde hemen ortak özellikleri ve ortak olmayan özellikleri sıralardı. Onları kendi evinde hissetmelerini sağlamak için uğraş verirdi. Bir dediğini bir, bilemedin iki veya üç etmezdi. Böylece çok iyi anlaşırdı, elemanlarla.

Biraz zaman geçtikten sonra kader, eski türk filmlerindeki görevini sürdürmüş, yani kader, yine ağlarını örmüştü ve A kümesi babasını kaybetmişti. Babasının ona bıraktığı vasiyette, aile şirketini bir evrensel kümeye çevirmesi isteniyordu. Bunun için elinden gelini yapmaya hazırdı. 41 yaşından gün alabilirdi ama, 41 kere maşallahı olan bir kümeydi ya da en azından böyle olması lazım gelirdi.

Vasiyeti katlayıp cebine koydu ve doğruca aile şirketinin başına geçti. 40 yıldan beri dinlenen saksısı birden çalışmaya başlamıştı. Hemen şirketteki eksikleri tespit ettirmişti, tabi sonra da bunları gidermek için önce evinden malzeme getirme kararı almıştı. Çünkü şirkette masa, sandalye bile yoktu. Sonra da A kümesine eleman çekmek için çözüm yollarına geçmişti. Önce reklam ajanslarıyla anlaşmıştı. Matematik TV ‘ de akşamları pespembe dizilerde yayınlanan aptalca reklamlar büyük ilgi görmüştü. A kümesine yavaş yavaş yeni elemanlar gelmeye başlamıştı. Bunun üzerine 5 tane diziye birden destekleyici (sponsor) olmuştu. Diğer rakip kümelerin ilgisini çekmişti bu durum. 4 diziye destekleyici olan B kümesi ‘nden ortaklık teklifi gelmişti. Bunu kaçıramazdı ve hemen aralarında bir birleşme yaşanmıştı. A kümesi şirketi artık büyük bir holding sayılabilirdi. Ama bu asla yetmezdi. Çünkü evrensel küme sayılamazdı. Hem sonra babasının vasiyeti ne olacaktı?

İşte bu yüzden yabancı yatırımların ilgisini çekmeye karar vermişti. Yurt dışındaki bazı kümelerin markalarını kapmak için uğraş vermeye başlamıştı. Yerli malı, yurdun malı lafını şirketin tedavülünden kaldırma kararı almıştı. Böylece A kümesi onlar için çalışmaya başlamış, onlarla birleşme kararları almış, onlar için yaşamaya başlamıştı.

Gün geçtikçe eleman sayısı artmış mı, artmıştı. Böylece o artık evrensel bir küme olmuştu. Başarı böyle bir şeydi. A kümesi 43 yaşında zirveye oturmuştu. Birkaç yılda azim ve çalışma hırsıyla bunlar olmuştu. Herkesten alkış almıştı.

Fotoğraf alıntıdır: http://www.freefoto.com/preview/04-01-18?ffid=04-01-18

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz