google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Nüsuf Cüzdanını Kaybedenlere Yardım Dernegi | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Nüsuf Cüzdanını Kaybedenlere Yardım Dernegi

Çarşamba, Aralık 12, 2007
0 elemanlı yorum kümesi


Ünlü hayırsever Sami Dikdörtgenoğlu tarafından geçtiğimiz günlerde derneğin açılışı yapıldı. Açılışa çok sayıda davetli katıldı. Nüsuf cüzdanlarını kaybedenlere haksızlık yapıldığı dile getirildi, sonra da yapılacak çalışmalar şöyle sıralandı.

  • Kimliğini kaybeden arkadaşlar en çok diğer geometrik şekillere benzetiliyor. Bunlardan ilki paralelkenarlar… Dikdörtgenler paralelkenarlara asla benzemezler. Kimliğimizi kaybedebiliriz ama, bizi biz yapan özelliklerimizi asla! Paralelkenar arkadaşlardan bir farkımız var bizim. Biz paralelkenarların dik açılarla bezenmiş haliyiz. Bu unutulmayacak. Kimliğini kaybeden arkadaşlar da yanlarında açıölçer bulunduracak, bu yanlış düşünceye bir son verecek.

  • Kare dostlarımız ile yaşadığımız benzerlik var bir de. Ama tabi, kenar ölçüleri konusunda biz onlar kadar titiz değiliz. Bizim için kenarlarımızın hepsinin eşit olması gerekmez. Bunu kanıtlamak için, tabi ki yanımızda cetvel taşımalıyız!

  • Alanımızın ve çevremizin nasıl hesaplanması gerektiğini bilmeyen kimseler var hala! Bundan ötürü yanımızda formüller kitabını taşımalıyız! Tabi bütün bu formülleri kanıtlamak için de cetvellerimizi kaybetmemeliyiz. Tam olarak bunları yapmalıyız, evet.

Gecenin sonunda dikdörtgenler ile ilgili şu dikdörtgen oyunu ve bu dikdörtgen oyunu adlı oyunları oynadılar.

Davete katılmak isteyenlere girişte kimlik araması yapılması ise,
hayli dikkat çekti.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz