google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Sudoku Oyunu'nun Kardeşi Futoshiki | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Sudoku Oyunu'nun Kardeşi Futoshiki

Pazar, Ocak 20, 2008
0 elemanlı yorum kümesi


Sudoku oyununa bağımlı insanların sayısı, ülkemizdeki işsiz sayısı gibi her geçen gün artıyor. Gazetelerin bulmaca eklerinde, cep telefonlarında kendilerine yer buluyor. Bununla birlikte bulaşıcı oyunumuzu, takip edenlerin sayısı düşebilir, bakın yeni tanıştırdığımız beyin egzersizimiz daha yararlı olduğu bizden önce onaylanmış.


Futoshiki, sayıları kullanmasını bilen mantık bulmacasıdır ve Japonya ‘da doğmuştur. Sudokuyu seven gönüller tarafından sevilebilir olduğunu söyleyebiliriz, ama pek emin değiliz çünkü bu tam olarak onaylanmamış. Her ikisinde de rakamlar benzer düzenli sıralı kutucukların içerisinde yaşıyorlar. Tabi, birisi biraz kardeş gibi kalıyor yanında, kendisi 81 değil de 25 karecikten oluşuyor ve birden beşe kadar olan beş sayımız başrolleri paylaşıyor.



Oyun "büyüktür" (>) ve "küçüktür" (<) işaretleri üzerine kurulu. Bu ikisiyle birlikte oyunu götürmeniz için, bunları birbirlerine karıştırmamak geliyor. Amacımızı açıklıyorum, ilk beş sayma sayısını her bir satırda ve sütunda yinelenmeyecek halde yerlerini bulmak, evlerini kaybetmiş sayımıza yol göstermek. Tam da bu sırada bize "büyüktür" ve "küçüktür" levhaları yol gösteriyor. Kutucuklar arasına yerleştirilen bu işaretler sayesinde sayılar kolaylıkla yeni evlerine yerleşiyor. Çözmesi daha kolay gibi ama tabi, görünüşü sizi kandırmasın, sakın!




Resimli Sudoku Limon ile Zeytin


If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz