google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Eğlenceli Çengel Bulmaca Oyununu Sen Çöz! | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Eğlenceli Çengel Bulmaca Oyununu Sen Çöz!

Pazartesi, Şubat 18, 2008
0 elemanlı yorum kümesi



Bulmaca buldurmaca için söylenen ne varsa, hepsini bir düşünün. Bütün bu uğraşı birer buluş mu, kısa süreli yaşadığımız keyiflerden biri mi, cevaplarını kaybetmiş sorular mı, yoksa çözüm bekleyen sorunlar mıdır? Bunlar değilse bile birer zeka oyunu mudur?


Gazetelerde kendi evlerini barklarını kurmuş en büyük oyun, yapay gündem oluşturan abartılı manşetler değil, bizlere gülümseyen bulmacalardır. Sayfaların arasına saklanıp ilgi bekleyenleri de vardır, ayrı bir sayfada kendini gösterip ben buradayım diyenleri de... Keşfedilmek ve bir daha hatırlardan çıkmak istemeyen kelimeler ile yolculuğumuz böylece başlar ve birbirinden sevinçli dakikalar bizim olur. Hem sonra bu duruma zekamız bile sevinebilir.

Bulmacalardaki soruların cevapları sanki temiz bir örtüyle örtülmüştür ya da üzerinde kimseyi rahatsız etmeyen beyaz pislikler dolaşmaktadır. Biz onların üzerine doğru şöyle bir üf yaptığımız zaman herşey açığa çıkar, derken kendilerini ele verirler. Böylelikle sabahtan akşama kadar toz alma eylemi içinde olan titiz teyzeler gibi mutluluk içinde kalırız, onlardan pek farkımız kalmaz. Bu haliyle buluş duygusunu yaşarız. Bulmaca sözlükleriyle dostluğumuz artar.




Bulmaca Sözlüğü



Aşağıdaki çengel bulmacayı hazırlarken en sevdiğim matematik terimlerini kullandım. Seçim sırasında hayli zorlandım tabi. Ama küçük bir çalışma olduğu için uzun kelimeleri güzelce ayırdım. Elimde kalanlar ile aşağıdaki oluştu. Hazırlanışı sırasında tahmin edildiği gibi özgür bilgi kaynağı vikipedi'den yararlandım.

Bulmaca soruları




Resmin üzerine tıklarsanız, o birden büyümeye başlar ve sizin de çözmek için küçük bir esrarınız olur. Unutmadan bir adet anahtar kelime hazırladık. Bunun için, resmin üzerinde yazan rakamların bulunduğu karedeki her bir harfi sırayla yazın. (resim şuradan)




If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz