google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Obama Beyaz Saray'daki Parabol Tavanda | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Obama Beyaz Saray'daki Parabol Tavanda

Çarşamba, Ocak 21, 2009
1 elemanlı yorum kümesi


Obama Sayıbama, başkentteki törende yemin ederek bir anda kendisini Omerika Birleşik Kümeleri'nin 44. başkanı olarak buldu. Bir milyondan fazla kişiyle tarihinin en kalabalık yemin töreni gerçekleşti. "Korku yerine sayıları tercih ettiklerini" söyledi, ekonomik krizle ilgili sayısal veriler de bulundu, sırf dünya barışı için hayatlarını kaybeden masum sayılarla ilgili bilgi verme gereği duymadı.

Yemin töreni sonrasında aynı konuşmaları, bir kez de Beyaz Saray'ın içerisinde tekrarlamak zorunda hisseden Sayıbama, bunun nedenini uzun uzun anlatmaya başladı. Beyaz Saray'da pek kimselerin bilmediği gizli saklı bir dinleme düzeninden bahsetti.



Bütün bunlar anlatılırken ve basın mensupları uyumak üzereyken sarayın salonuna gelinmişti. Belirli noktalardan, salonun öbür ucundaki fısır fısır konuşmaların duyulabileceğini; aradaki sayıların hiçbirşey duyamadığını ve onların gürültüsünün, salonun öbür ucundan duyulabilen sesi engellemediğini fark etmemiz istendi. Bulunduğumuz yer, parabol biçimli yansıtıcı tavanın tam odağındaydı. Böylece biz gazeteciler, bir başka odağın yakınında bulunan meclis üyelerinin özel konuşmalarını gizlice dinleyebiliyorduk.


Sayıbama tekrar konuşmasına başladı. Biz de saklanıp aramızda konuşmak isterdik ama tabi, bunların hiç biri olmadı.



(Bkz: Yaşayan Matematik sf.21)



If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

1 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Adsız dedi ki...

Farklı bir paralel evrende olmuş olması ihtimali var ama. Hiçbiri olmadı deyip bir kenara atmamak lazım bu senaryoyu. :)

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz