Özel Arama

Bedava Zarsız Tavla Oyunu Oyna!

Blog- Yeni bir bedava tavla oyunu var şu sıralar: Zarsız Tavla. Hayır, pek işe yaramaz pulları kimsenin kaybettiği yok. Taşlı eğlenceyi matematik oyunu haline çevirmek için zarı atma gereği duyulmuş. Hem sonra yıllardır erkek tavlasının nasıl oynandığından bihaber insanlar da sevinebilir evet çünkü, bildiğimiz şaşkınlık uyandırıcı hünerden, uzaktan yakından pek ilgisi yok.

Çocukların bile bildiği klasik tavla, iki kişiden birinin zarı atılmasıyla elde edilen sayılarla özel tavla tahtasında belirli kurallara göre oynanan bir şans oyunudur. Tavlaya şans oyunu sıfatını ekleten zarlardır. Oyunun zar atmaya dayanması, onu zeka oyunları kategorisine sokmaz.

Zarsız Tavla, zarla oynanan klasik tavladaki zarları devre dışı bırakarak aynen satrançtaki gibi sonraki hamlelerin düşünülmesiyle oynanan, Naim Çağman'ın 2002'de ortaya attığı, bir zeka oyunuymuş.


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

2 elemanlı yorum kümesi: on "Bedava Zarsız Tavla Oyunu Oyna!"

Geyik Mühendisi dedi ki...

zaten ne zaman tavlada kazansam mağrur bir zafer sevinci yaşatmıyorlar. yok zar gelmedi yok şanssızdım falan. bu iyi oldu. artık bahaneleri olmayacak :))

aylak abaküs dedi ki...

bundan böyle zeka kazanacağı için, en az senin kadar mesut ve bahtiyarım mühendis :)

Yorum Gönder

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.