google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w aylak abaküs* | Your Tagline



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Zeka oyunu: Kakuro

Cumartesi, Mart 28, 2009
0 elemanlı yorum kümesi
Zeka Oyunları- Japonlar tarafından geliştirildiğini, herkesin açık açık ilk bunu söylediğini ve tüm dünyada yoğun ilgi gördüğünü baştan kabul edelim. Kakuro için, mantıklı bir şey söylemek gerekirse, en başından bir mantık matematik oyunu olduğu doğru. Zekanızı herkesin önünde sergileme fırsatı verdiği de doğru.

kakuro oyunu aynı sudoku gibi diyagramdaki kutucukları dolduruyorsunuz. ancak bu sefer durum biraz farklı. kakuro da her sütunda farklı rakamlar olması kadar o sütunda dolduracağınız rakamların toplamı da önemli. doldurmanız geren rakamların toplamı o sütunun üzerinde verilmiş oluyor. [kakuro vs]


Nasıl Oynanır?

Tabloya yerleştirilmiş sayıların karşısındaki ve sağındaki boş hücrelere, o sayının toplamına eşit olacak şekilde 1'den 9'a kadar rakamları yerleştireceksiniz. Sayıların toplamına ulaşmaya çalışırken her rakamı yalnız bir kere kullanmalısınız.

Kakuro'daki başarının pozitif enerji verdiğini ve insan psikolojisine iyi geldiğini de unutmayın.
Bol şanslar! (Tabi, zekasına pek güvenemeyenlere!)

Geometrik şekiller ile oyun oyna!

Perşembe, Mart 19, 2009
0 elemanlı yorum kümesi

Blog- Sizlere sunulan çizgilerle farklı geometrik şekiller oluşturmak mümkün. Yaratıcılığına güvenen pek çok kimse gibi sizin de sazan gibi atlamanızı bekliyoruz. Yapmanız gerekenleri söyleyelim hemen. Oyun sitesinde sizlere verilen ağırlık ve yayları bir araya getirmek. Yaratığınız sizin isteğinize bağlı olarak türlü numaralarla hareket etmeye başlıyor.

ilginç hediyeler pi'li

Salı, Mart 17, 2009
3 elemanlı yorum kümesi
İlginç hediyeler, Dünya Pi Günü için düşünülmüş. Pek çok kimsenin hafızalarında yer etmiş bu büyüleyici matematik sabiti için neler düşünülmüş neler!

Pi sayısı öyle sevilmeyecek biri değildir. şaşırmaya pek alışık olmayan, hep mantığının sesini dinleyen sıkıcı matematikçileri bile heyecanlandırır çünkü, pi sonsuzdur. en az uzay kadar.

Duvar Saati: Pi sayısının her anımızda aklımıza gelsin istermişiz. Üstelik gözümüzün önünden ayrılmasın diye onu tutup duvara asarmışız. İşte yandaki gibi bir saatin üzerinde sayıların yerini pi almış. Bir tane kalem pille çalışırmış. Evimizin ve ofimizin dekoruna pek uygunmuş. Plastik siyah bir çember etrafına sarılmış. Çemberin çevresini çabucak hesaplamaya girişilmeyecekmiş. Falan filan.


Rozet: Yakamıza takıp eşe dosta arz-ı endam etme fırsatını bizlere sunuyorlarmış. Kıyafetlerimize pek uygunmuş. Bunu yakamıza takıp çember alanların üzerinde atlayıp zıplarmışız.




Kupa: Pi'li haliyle tutulması pek kolaymış. İçilen kahvelerin tadı üçü nokta on dördü bir aradaymış, üstüne içilen çayların tadı dört dörtlük değil 3,14'lükmüş. Bulaşık makineleriyle dostmuş.

Dost başa, düşman pi'ye baksın diye düşünülmüş bir pi ayakkabı çalışması. Düşmanlarımızın birer matematik tutkunu oldukları kimin aklına gelebilirdi! Hatta güzel güzel adımlarla ilerliyor, converse gençliğinden sonra yeni bir akım vaat ediyor. Bir de tabi, çember ve daire sorularını ayak üstü çözmek isteyenlere için ideal!


Pi tabağı ile çember şeklinde olan pastalar servis edilebilir. Çokta anlamlı olur.


Sonsuzluğu hatırlatan pi'nin yanında bunlar pek ilginç sayılmaz :)

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz