bir kase asal sayı
bir miktar doğru demeti
iki adet yufka
iki yumurta(bir tanesinin sarısı ayrılacak)
yarım çay bardağı zeytinyağı
iki kaşık yoğurt
tuz
yapılışı:
Yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kasede çırpın. Yufkalardan birinin her tarafına güzelce sürdükten sonra diğer yufkayı da üzerine bırakıp geri kalan sosu bu yufkanın üzerine sürün. Yufkaları önce dörde sonra sekiz parçaya ayırın.
Hazırladığınız asal sayıların içine bir miktar da ince kıyılmış doğru demeti ve tuz ekledikten sonra harcınızı kestiğiniz yufkaların içine mutlak değere eşit miktarda dağıtın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ki diyette olan dikdörtgenler bile daireye dönüşsün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin.
Afiyet olsun.
(resim,tarif)