google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Dikdortgen ile yapilan ozel bir roportaj | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Dikdortgen ile yapilan ozel bir roportaj

Pazartesi, Mart 12, 2007
3 elemanlı yorum kümesi



Neden geometriyi seçtiniz?

Kenarları çok severim. Onların ayrı durmasını istemem ve onları bir arada görmek için her zaman elimden gelini yapmışımdır. Ve bu yüzden çocukluğumdan beri onları birleştirmek için uğraşıp durdum ve bugünlere geldim.

Kendinizi de kenarlar ile mi ifade ettiniz?

Evet, biraz öyle söylenebilir. Mesela, ben düzenli biriyim ama kare gibi aşırı titiz sayılmam. Kendimi kareden farklı kılmak için de başka bir yola başvurdum. Çoğunluktan ayırt edilebilmek için bu şart zaten.

Kareyi kendinize rakip görüyor musunuz, peki?

Hayır, ikimiz ayrı dünyaların şekilleriyiz elbette. Bu yüzden gereksiz polemiğe girmeye lüzum yok.

Kenar veya açı sıkıntınız var mı?

Hayır yok elbette. Geometride bazen kullanılmayan şekiller oluyor. O şekilleri bozup yeniden düzenleyebiliyoruz. İstediğimiz kenar ve açılar bizim oluyor. Tabi, bu uğurda çok dik üçgenler feda edilmiştir ama, buna benim için değer.

Yeni nesil dikdörtgen yetişiyor mu?

Zor biraz. Çünkü herkese kenar ve açı beğendiremezsiniz. Çocuklarımızdan böyle bir istek gelmedikten sonra, benim yapacağım fazla bir şey olmuyor. Ama, bana dikdörtgen olmak için başvuran bütün adaylara kolaylık sağlamışımdır, kenarlar konusunda gerekli eğitimi vermişimdir.

Matematiğe açılıyor musunuz?

Aslında geometri de olmak hoşuma gidiyor ama yine de matematiğin içinde yer almak isterdim. Kenarlarım, alanlarım, çevrem hesaplanırken yapılan dört işlemleri görünce çok seviniyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Bu yüzden bile, kendimi matematik camiası içinde görebilirim.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

3 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Adsız dedi ki...

Dikdörtgeni geçen gün yamuk ile birlikte bardan çıkarken görmüşler.Hayır yamuk olmasın da... :P

Adsız dedi ki...

bir sonraki mülakatın yamuk ile yapılmasını, hayatını yamuk olarak geçirmenin nasıl bir ruh hali yarattığına dair soruları cevaplamasını talep etmekteyim.

Adsız dedi ki...

harika.... :D yamuk ile rumelihisarında bir röportajı ben de talep ediyorum... ayrıca dikdörtgenin "geometri hayatından unutamadığı birkaç anısını, emeklilik ne zaman ve sokakta kare zannnedildiği oluyor mu" öğrenmek istiyorum...

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz