google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Büyük Derbi: Tek Sayılar- Çift Sayılar (1.Devre) | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Büyük Derbi: Tek Sayılar- Çift Sayılar (1.Devre)

Cumartesi, Nisan 28, 2007
5 elemanlı yorum kümesi


Maç Kadrosu:
Tek Sayılar= 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21
Çift Sayılar= 2,4,6,8,10,12,14,16,18,20,22
Hakem= 0
Stadyum= İstanbul Doğal Sayılar Stadyumu

Merhaba sevgili futbol severler. Matematik süper liginde bir derbi maçıyla radyolarınızdayız. Doğal Sayılar Stadyumu bir hayli kalabalık, seyirci sayılar daha maç başlamadan saatler evvel tezahüratlara başlamışlardı, maç başlamaya yakın coşku daha da arttı. Bu derbi epey bir süredir heyecanla bekleniyordu. Hava güzel, zemin futbol oynamaya müsait.

Tek sayılar 3-4-3 düzeniyle sahada yerlerini alacaklar. Kalede 1, defansta 3,5,7, orta sahada 9,11,13,15 ve ileri uçta 17,19,21 var. Çift sayılar ise bu maçta defansif bir oyun sergileyerek 4-4-2 düzeniyle sahadalar. Kalede 2, defansta 4,6,8,10, orta alanda 12,14,16,18 ve forvette 20 ile 22 gol arayacaklar. Ne dersiniz sayın Pi, atmosfer bir hayli heyecan verici?
- Ah evet, tam bir derbi havası...

Peki sizce hangi takım daha şanslı?
- Ev sahibi ekip seyirci avantajını kullanacaktır diye düşünsem de bu tür maçlar sürprizlere daima açık olmuştur. Her iki takımda da eksik futbolcu olmayışı maçı daha heyecanlı yapacak. Tek sayılara baktığımızda orta sahada bir hayli kaliteli futbolcular var, öte yandan çift sayılarda forvetteki 20' ye dikkat derim ben.

Evet sayın dinleyiciler 0 düdüğünü çaldı ve heyecan dolu 90 dakika tek sayıların vuruşuyla başladı. Tek sayılar maça hızlı başladı. 5'ten 7'ye, 7'den 13'e doğru uzun bir pas, 13 topu hiç bekletmeden rakip yarı alanına ortaladı, 21 orada ancak 8 araya girip topu taca attı. Taç atışını 15 kullandı, topu alan 17'den sert bir vuruuuş kaleye! Fakat top dışarda.

2 kaleci vuruşunu kullandı, çift sayıların atağı. 10'dan 18'e doğru bir pas, topu alan 18 önce şöyle bir etrafına baktı, ilerde bomboş duran 20'yi gördü. 20 topu aldığı gibi 22'ye doğru attı, fakat ofsayt.

1'den orta alana uzun bir kaleci vuruşu. Orada topu karşılayan 11 oluyor. Fakat 11 topu kaparken 12'yi formasından çekti. Bu pozisyonu kaçırmayan hakem, anında serbest vuruşu verdi.Serbest vuruşu kullanmak üzere 14 orta alana yöneldi. 14'ten tek sayıların ceza sahasına doğru bir orta. Fakat kaleci 1 erken davranarak topa sahip oldu. Fakat o da ne, ovvvv bunlar sahalarda görmek istemediğimiz hareketler, 22 bir hışımla 1'e doğru yürüdü. Neyseki anında olaya müdahale eden hakem olayın büyümesine izin vermedi. Her iki futbolcuyu da uyardı.

1'den çok uzun bir vuruş, top çift sayıların ceza alanının biraz gerisine düştü. 19 topu kaptı, 19 kendi gidiyor, 8'e şık bir çalım, 19 kaleciyle karşı karşıya, şuuuut ve gooooool, top ağlarda sayın futbol severler! Golün sahibi 19, sevincini formasını çıkartarak gösterirken 0 bunu affetmeyip sarı kartını çıkardı, 19 bunu pek sallamadı. Tek sayılar 1-0 önde.

Oyun orta alanda tekrar başladı. Topu alan 16, 20'ye doğru yuvarladı topu. 20'den 13'e nefis bir çalım, uuuuu, 9'dan çok sert bir hareket! Ne diyorsunuz sayın Pi, hakem oyunu devam ettirdi?
-Hoca bu pozisyonları kaçırmasın artık! Buz gibi faul.

Fakat o da ne, 9'dan topu çalan 22 ceza alanına doğru ilerliyor, Orta alandan koşup gelen 20'nin önünde bomboş bir alan. 22 topu oraya attı. Topu kapan 20 hiç bekletmeden, kaleye doğru sert bir şuuuut! Gooooool! 20 takımının beraberlik golünü kaydetti. Durum 1-1, çift sayılar beraberliği yakaladı.

0 Kronometrisini kontrol ediyor, vuruşu yaptıracak mı acaba? Evet vuruş yapılıyor ve yapılır yapılmaz hakem düdüğünü çalıyor ve ilk yarıyı bitiriyor. Ben spikeriniz fea, ikinci devrede büyük derbide tekrar beraber olacağız, şimdilik hoşçakalın.

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

5 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Adsız dedi ki...

o maçta olaylar çıkmıştı, o yüzden muhabirimizin tekrar anlatmasını istemem. futbol dostluktur, kardeşliktir ve nicesidir, evet :)

Adsız dedi ki...

Öte yandan bir Fenerbahçeli olarak bunu zaten yapamazdım :P

Tugc dedi ki...

Cift sayilari severim ben :) Ama tek sayilardan 5 ayricaliklidir. Cift sayilar 6yi gonderip, 5 i transfer etmeliler.

Berkelenyum dedi ki...

hadi öyle olsun kardeşlik kazansın
+ bide bab şu gmailine bi arada bir bak yahu mail attım sana

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz