google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Haber: Japon Bilim Adamları 'ndan Yeni Bir Robot | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Haber: Japon Bilim Adamları 'ndan Yeni Bir Robot

Perşembe, Mart 15, 2007
4 elemanlı yorum kümesi



Tokyo - Japon bilim adamları, üzerinde 2,5 ya da 3 sene çalıştığı robotu nihayet bitirdi. Fonksiyon Amca dedikleri (japoncada ne demek bilemiyoruz) robotun tanıtımında ünlü mankenler rol aldı, mankenlere zorla işlemler yaptırıldı. Doğru cevap veremeyen, zor durumda kalan mankenlerin imdadına robot yetişti. Otomatik olarak işlem yapma kabiliyetine sahip robot, görenleri hayran bıraktı. Kameralar yine, robot yerine mankenler üzerinde durdu. Fonksiyon Amca bu duruma bozuldu ve tanıtımı yarıda bırakıp, kayıplara karıştı. Fonksiyon Amca’ nın Tokyo’ daki akrabası Asimo ‘ya gittiği öğrenildi.

Fonksiyon Amca kısaca şöyle çalışıyor: Bir kere programlanmış olduğunu baştan söyleyebiliriz. Yüklenilen bu programa göre çalıştığına bakılırsa, istenilen amaca uygun çalışıyor.
Mesela, F(x)= 2x+5 gibi bir program seçildi ve çalışmaya başladı. Hemen aklınızdan bir sayı seçin ve bekleyin. Ben seçtim ve 4 dedim. Sonra robot çalışmaya başlıyor ve size sonucun 13 olduğunu söylüyor. Tabii, nasıl yapıldığını söylemiyor, bunu da biz söyleyelim. X gördüğümüz yere 4 yazıyoruz, sonra dört işlemde bulunuyoruz, bu kadar basit. Tabi, matematik testlerinde çoğu zaman 4 seçilmiyor da, x kullanılıyor. Olsun yine de Fonksiyon Amca gibi çalışabilirsiniz, 4x olsaydı mesela, sonuç tabi ki, 8x+5 olacaktı. Neyse neyse, burasını da dershaneye çevirmeyelim, gerisini Fonksiyon Amcalara bırakalım.
aylak abaküs ajansı - masal gibi gelen haberler servisi (tokyo 'da bir deniz kenarı)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

4 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

solar dedi ki...

bu sevimli ve akıllı robotu bırakıp mankenlerle ilgilenen gazatecileri esefle kınıyorum:)

Adsız dedi ki...

emir bey, evet fonksiyon amca 'ya sorulduğunda onun da böyle cevap vermesini isterdim ama, malasef fonksiyondan başka anladığı yok :P

fea, ben de kınıyorum. bir tek bizim ekibimiz onunla ilgilendi ama işte, yeterli değil tabi. çok hassas. :)

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz