google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Başarılı Sahtecilik / Hırsızlık Suçları (En iyi 5) | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Başarılı Sahtecilik / Hırsızlık Suçları (En iyi 5)

Perşembe, Ocak 17, 2008
0 elemanlı yorum kümesi


Matematik Dünyasında öyle olaylar yaşanıyor ki, bunları hayretlerle karşılıyoruz, şaşırmak için "şaşı bak şaşır" oynamamıza gerek kalmıyor. Bazen bir sayı diğerine güvenemez hale geliyor. Kandırma ve kandırılma sonuçlarında ilişkiler zayıflıyor, toplumda itimat kırıntısı kalmıyor.

  1. Telefon Hırsızlığı: Kendilerini satıcı olan olarak tanıtan bazı tokatçı sayılar, karşısındaki sayıyı tanımak için sorular yöneltmişler. Tabi, bunlar için bir ders kitabından yararlandıklarını söyleyebiliriz. Mesela, kaç basamaklı olduğunu sormuşlar öncelikle, sonra doğal sayı olup olmadıklarını sormuşlar. Ardından tek bir sayı olduğunu öğrenmişler, haliyle giderek bütün kişisel ve sayısal bilgiler açığa çıkmış. Halbuki bu sayının sayı doğrusundaki yerinin bilgisini öğrenseler bütün bu sorulara gerek kalmayacak. Derken, tokatçılardan birinin aklına bu geliyor, sonradan. (Habercinin notu: Hayır, bunu onlara biz söylemedik, kendileri bulmuş, olmalı.) İşte sonra da sayılarımızdan biri mağdur oluyor.
  2. Sahte Kabadayı: Kendisini eski bir kabadayı olarak gösteren kendince uyanık sayılardan birisi, yeni taşındığı mahallede kendi kurallarını koymaya başlamış. Tabi, bu sayının aynı zamanda kirli işlere bulaştığını, polislerle iş birliği yaptığını gören mahalle sakinleri, toplanıp bu sayının mafya olduğuna karar vermişler. Değişen birşey olmamış, haraçlarını vermeye devam etmişler, Şener Şen gibi bu filmde rol alacak bir oyuncu aramışlar, bulamamışlar, tabi.
  3. Düzenbaz Tavlacı: Zarın üzerindeki sayılara para vererek bulundukları yerleri değiştirmesini isteyen bir sayı yakalandı. Yakalanan sayı, suçu üstlenmedi, olayın olasılık hesaplamalarında çözülmesi gerektiğini söyledi. Mesela, 6 sayısının gelme olasılığı ona göre, 1/6 değilmiş, yüzde yüzmüş. Bunda hiç mi hiç hata yokmuş. Bu yalanlara karnı tok olan güvenlik güçleri sayıyı kıskıvrak yakaladı.
  4. Sahtekar Torpilci: Basamak değerini olduğundan daha yüksek göstermek isteyen bir sayı, bunun için araya milletvekillerini bile koymuş. Bu milletvekili ile kankadan bile öte olduklarını belirten sahtekar sayı, sorgulamasında her şeyi itiraf etmiş. Sayı doğrusunda anlamsız bir şekilde yükselmek istediğini, bunun için sahte evrak hazırlamak gerektiğini söylemiş. Tabi, çarpık düzenden ve ikili ilişkilerin ona verdiği yetkileri anlatmış, durmuş. Şimdi hapishanede mutlu bir yaşamı varmış. Milletvekilinin kimliği gizli tutulmuş, artı mı eksi mi olduğu bile bilinmiyormuş.
  5. Sayı Değeri Soygunu: Maskeli Beşler adındaki bir grup, sayı değeri bankasındaki bütün beşleri alıp kaçmak niyetindelerdir. Tabi, bu beşlerin birazcık komik halleri vardır, bankada çalışanları güldürmek niyetindedir. Espriden yoksun geçen olaylardan sonra, yapılan gerzeklikler ön plana çıkar. Tabi bütün bunlar olurken devam eden soygun, başarılı geçer. Ama işte, kaçarken doluya tutulurlar ve polis kılığına girmiş başka sayılar tarafından dolandırılırlar. Sonra olaylar gelişir ve bu hikayenin filmini yaparlar.
Bütün bu suçların ekonomik zorluklardan kaynaklandığını düşünmekteyiz. İşte bu yüzden halkın refah düzeyinin yukarılara çıkmasını beklemekten başka bir çözüm yok gibi gözüküyor.

(Aylak Abaküs Haber Ajansı- İstanbul 'un orta yeri ama, sinema değil.)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

0 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz