google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Sevimli bir hayalet ve onun not defteri | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Sevimli bir hayalet ve onun not defteri

Perşembe, Temmuz 05, 2007
3 elemanlı yorum kümesi


Büyülü güçlerin ona verdiği yetkiye dayanarak sayıları korkutmak isteyen bir hayaletin yapılacaklar listesini ele geçirdik. Şimdi bu notları açıklıyoruz.

- Perili köşkte sıkıldım. Hiçbir heyecanı yok artık, herkes numaramızı biliyor. İlk iş bu evden taşınılacak. Sayı doğrusunda yaşanılabilir, aslında. Hemen oraya uçarak hareket edilecek. Uçarken karşılaştığım kuşlar ve uçaklar ve süper kahramanlar rahatsız edilmeyecek.

- Sayıları korkutmanın yolu değişecek. Üzerimdeki kıyafetten etkilenmediler mesela. Bundan ötürü kendi tarzım yansıtılacak. Çünkü diğer arkadaşlarım gibi insan korkutmuyorum, bu unutulmayacak. Kıyafetlerimde sayılardan esinlenilecek. Ayrıca sayıların da insanlar gibi dış görünüşe önem verdiği konusunda tarihe not düşülecek.

- Basamak değerleri, sayı değerlerinden küçük olanlar tespit edilecek. Güçsüz oldukları için ilk onlar korkutulacak. Piyasa şartları ve küreselleşme hatırlatılacak. Matematik çalışmalarında yer almaması sağlanacak. Şaka tabi. Biz hayaletlerin asla ayırım yapmadığımız hatırlatılacak.

- Kendim için küçük bir seçim otobüsü kiralanacak. Fiyatta anlaşılmazsa, sevmediğim bir partinin seçim turuna katılmam gerekecek. Sonra da seçim meydanına toplananlar savuşturulacak. Parti liderinin gerçek yüzü açığa çıkacak. Oradan da gerekirse siyasete girilecek.

- Eğer, sayıları korkutmayı başaramazsam, ki böyle bir ihtimal her zaman vardır, o zaman casper ağabeyimizin yedinci göbekten akrabası olduğum söylenecek. İyi bir hayalet olduğum anlaşılacak. Toplama, çıkarma ve diğer işlemlerde sayılara yardım edilecek. Bir ücret talep edilmeyecek, ssk istenmeyecek. Emeğin hakkı savunulmayacak, hep işçi kalınacak, varsa tulumlar çıkarılmayacak.

(abaküs)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

3 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Adsız dedi ki...

bence hayaletten çok ortadan ikiye ayrılmış yumurta kabuğunun üst kısmına benziyor kendisi.

abaküs dedi ki...

evet eysean haklısın. özellikle kafası yumurtanın fırçalanmayan tarafı gibi olmuş. ama tabi hayalet çizimlerinde belli bir kriter olmadığı için ben de kendi hayalimi çizdim. eğer bir hayalet olsaydım nasıl olurdum, gibi sorular sordum cevaplarını aradım. hehe. neyse böyle işte.

emir bey, kimse bu ayrıntıyı farketmeyecek diye epey tedirgindim, neyse teşekkürler. bi' de ilkokulda çizilen bu tavşanlardan özür dileyeyim, bu vesileyle. :P

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz