google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Muzikle Matematik Ogreniyorum Projesi | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Muzikle Matematik Ogreniyorum Projesi

Pazartesi, Ocak 07, 2008
1 elemanlı yorum kümesi


Matematik derslerinde artık şarkıların da olması gerektiğini söyleyen ve bizleri çocuklar kadar sevindiren bir proje var, şu sıralar. Adı: Müzikle Matematik Öğreniyorum!


Solar ‘ın sevdiği bir şarkının sözlerini uyarlaması gibi değil, projenin sahibi Mustafa Duran kendi şarkılarını yazabiliyor, üstelik bestesi bile hazır! Çarpma işlemi adlı çalışmanın sözlerinden bir kuble şöyle mesela;

"Süt içmeyi severim
Hem de günde üç bardak
Acaba bilir miyim?
Beşinci gün kaç bardak
Bir litre süt kaç bardak?
Bana düşen ölçmektir
Sonucunu söyleyip
Kana kana içmektir."



Benzer şekilde, müzik derslerimizde nota değerleri öğretilirken, biz de zaman zaman elmalardan yararlanırdık. Bazı elmalar hep yarım olurdu, bazıları da hep çeyrek. Tam olan elmalar ilgimizi çekmiyordu pek. Öğretmenimiz elmaları sevdiğimizi anlamış olmalıydı, çünkü elmalarımız ders sonuna kadar bitmiyordu. Kesirli sayılar, hem elmalar kadar lezzetli, hem de notalar kadar eğlenceli olmalıydı. Ben bunu anlamıştım. (Bir de notaların kırmızı renk ile gösterilmesini bekledim ama hayır, kırmızı elmalara ait bir renkti.)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

1 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

İdris Cin dedi ki...

Merhabalar,

Matematiğin sevilmesine ve daha kolay öğrenilmesine katkı sağlayacak her projeyi, her fikri destekliyor, düşünürlerine de teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz