google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Dairev5'in Seyir Defteri | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Dairev5'in Seyir Defteri

Cuma, Mayıs 04, 2007
2 elemanlı yorum kümesi


Gemide bir anons yükseldi:

"Kaptanınız Yamuk konuşuyor. Yolculuğumuzun seyri hakkında tüm mürettebatı bilgilendiriyorum. Şu anda Samanyolu Galaksi'sine gelmiş bulunuyoruz. Buradan Dünya'ya geçmemiz ve görevimizin bir diğer ayağını tamamlamamız gerekiyor. Dünya'ya Uzay Geometrisi Aksiyomları'nı bırakıp, bir başka gezegene geçeceğiz. Koordinat sistemiyle görüştüm, bize Dünya'nın koordinatlarını verdiler. Üçgen'e de emir verdim, koordinatları bilgisayara yükleyecek ve yolculuğumuzu devam ettireceğiz. Hepinize kolay gelsin; geometrik şekillerim, canlarım. Kaptanınız Yamuk konuştu."

Dairev5'in kaptanı açıklamalarını yaptıktan sonra gemide hummalı bir çalışma başladı. Üçgen koordinatları alır almaz geminin yönünü tayin etti. Bunları yaparken uzay boşluğuna takıldı gözleri ve asık bir suratla:
-Puff, uzay bazen ne kadar da sıkıcı...
Dedi.

Dairev5 Dünya'ya ulaştığında tek tek tüm uzay geometrisi aksiyomlarını Yerküre'ye atmaya başladılar. Günlerdir bu aksiyomların hayaliyle yaşayan matematikçiler sevinç içinde tüm aksiyomları topladılar ve onlara sevinç gözyaşları içinde sarılıp, kırk gün kırk gece şarkılar söylediler, dans ettiler, eğlendiler...

Görevinin bir kısmını daha halletmenin verdiği rahatlıkla Dairev5 çoktan bir başka gezegene doğru yola çıkmıştı. Uzay'ın boyutları ve içindeki gök cisimlerinin sayısı düşünüldüğünde işleri hiçte kolay değildi, neyseki bazı terkedilmiş gök cisimleri biraz olsun dinlenmelerine olanak tanıyordu. En büyük tehlike ise karadeliklerdi...

Andromeda Galaksisi'ndeki Geometri Gezegen'in de ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor, geometri gönüllüleri zeki yaşam formlarına yollanmak üzere yeni yeni aksiyomlar ve geometrik şekiller hazırlıyorlardı.

(fea)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

2 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Adsız dedi ki...

evren büyük, muhakkak blog ismi üreten birkaç gezegen de vardır:)

(bu arada profilinin 'hakkımda' kısmına yazdıkların çok hoşuma gitti, tüm anneler aynı şekilde düşünüyor demek ki:) )

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz