google-site-verification=Q6ZwQRXiOaJnqS-cgg4nFfP_c10yadaNmmrIUXuvb9w Mektup: Duvar Saatinde Çalışan Bir Sayıdan | aylak abaküs*



Icon
Icon
Icon
Icon
Icon
Icon

Mektup: Duvar Saatinde Çalışan Bir Sayıdan

Pazartesi, Temmuz 16, 2007
7 elemanlı yorum kümesi


Merhaba matematik severler,

Böyle mi demeliydim bilmiyorum, hepiniz seviyor musunuz matematiği? Neyse, ben 12. Hani duvara baktığınızda asılı duran saatteki sayılardan yukarıda ve ortadaki.

Bu duvar saatinde çalışmaya başladığımdan beri akrep ve yelkovanı izleyip hayatımın anlamını düşünüyorum.

Sonra bir yanıma bakıyorum, orada 11 var, doğrusu orada neden bulunduğunu bilmese de halinden memnun gözüküyor; diğer yanımdaki 1 ise tam tersi. Bunalım mı bunalım, bazen onu dinlerken çok canım sıkılıyor, o derece ki duvar saatinden atlamak istiyorum. Gel gör ki bu durumda buna pek imkan yok. Ben olmazsam bu saat bir işe yaramaz, biliyorum.

En azından bunu biliyor olmak bazen hayat hakkındaki fikirlerimi aydınlatıyor. Ben bunun için burdayım diyorum, ben burada olmasam Külkedisi masalı tüm anlamını yitirirdi diyorum. Saat tam ben olduğumda büyü bozuluyordu ya...

Bazıları bundan beni sorumlu tutsa da ben pek bir ilişki kuramadım, bu sayı ben olmasam 1 olurdu, ama neyse, iyi ki olmamış. Onun bunu kaldırabileceğine hiç mi hiç inanmıyorum.

Burada işler böyle gidiyor, umarım sizler de iyisinizdir.

Bir de hepinizi çok seviyorum, hoşçakalın.
(resim)

(fea)

If You Enjoyed This Post Please Take a Second To Share It.

You Might Also Like

Stay Connected With Free Updates

Subscribe via Email

7 elemanlı yorum kümesi:

Yorumlarında isimler veya takma isimler mutlaka yer alsın. Türk diline aykırı olmasın. Şöyle olsun, böyle olsun.

Adsız dedi ki...

Kolaylıklar diliyorum 12.
senin durumun da zor hani.
Ama sen olmasaydın, bu gece yarına dönüşmezdi belki. Zamanın akıp gitmesinden de sen sorumlu olabilir misin?

вuяcynι dedi ki...

12 !yi her zaman çok sewdim..ayakkabumu düşürsem de prens beni bulur belki sayesinde:P

fazla umutlu bi kahramanım ben..öle öle..:)

solar dedi ki...

@takıntılıbücür; 12 her ne kadar önemli olsa da zamanın akıp gitmesinde onun hiçbir suçu yok, olsaydı saatlerimizden 12'yi çıkarmamızla her şey güllük gülistanlık olurdu ne güzel :)

@burcyni; 12 buna çok mutlu oldu, umudunuzu sakın kaybetmeyin, elbet sizinde bir prensiniz vardır ;)

Adsız dedi ki...

Sevgili 12, sen üzülme. senin yerin çok ayrı. Her günün bitişinde ve başlangıcında varsın. Daha ne istiyosun. Ne güzel işte. Biz seni seviyoruz.

abaküs dedi ki...

12, bu kadar hayranın olduğunu bilmediğini dile getirdi. Bir sanatçı edasıyla sevenlerine teşekkür etti, kameralara filan gülümsedi.

bi'havalarbi'seyler dedi ki...

Oysa felsefeciler hayatı bir kumsala benzeterek insanın o koca kumsaldaki tek bir kum tanesi olduğunu söylerler... Ben de hep bir kum tanesi olduğuma inandım.

Senin bakış açınla ben saatte çalışan bir sayı olsaydım, 1 olurdum herhalde. On iki olmanın ağırlığını kaldıramazdım. Oysa iki ya da üç, dört ya da beş olmak daha kolayıma gelirdi.

Güzel bir yazıydı, kalemine sağlık.

solar dedi ki...

@ömürcek; teşekkür ederim. Evet, 12 olabilmek çok zor, takıntılıbücür'ün dediği gibi, kolay mı bir günü bitirip diğer günü başlatmak; insanlara yeni umutlar dağıtmak...

Sitenin yazarı

Erdinç Korkmaz